Kalandra fel!

The Lich - A démon

2015. május 20. - Farting Squirrel

A bejegyzés SPOILERt tartalmazhat!!! A lényegesebb eseményeket tartalmazó szövegrészek háttere fekete színű, így csak kijelölés után olvashatók.
A cikk még nem teljes, tartalmaz hiányosságokat.

the_lich_king.png

A Lich, korábbi nevén Lich King, a magyar fordításban démon, az Adventure Time világára legnagyobb veszélyt jelentő főgonosz. Tulajdonképpen ez a karakter testesíti meg a színtiszta gonoszságot a sorozatban, hiszen egyetlen célja - amint azt Prismo elmondta a Wake Upban -  a tömeges gyilkolás, de ha ezt a célját nem tudja véghez vinni, akkor egyszerűen vár, míg nem lát egy lehetőséget, hogy véghez vigye azt. (Like a machine without a purpose. (Mint egy cél nélküli gép.) - Prismo)

A Lich Cukorországban raboskodott borostyánbörtönében, egy ősi fában, egészen a Mortal Folly-ig , amikor is kiszabadul börtönéből. Itt már egy jelentősebb szerepet kapott a His Hero-s (Az ősi hős) debütálásához képest. Innentől legközelebb a The Lich (A démon) című epizódban lesz komolyabb szerepe, amely a 4. évad záróepizódja, egy hatalmas cliffhangerrel a végén. A folytatásban, az 5. évad elején, a Finn the Humanben (Finn, az ember) természetesen ismét láthatjuk, majd a következő, a Jake the Dog (Jake, az eb) című részben találkozunk vele utoljára, egészen a 6. évad elejéig. Itt ismét egy meghatározó szerepe lesz, bár kérdésessé válik, hogy látjuk-e még ismét a démont. Később kiderül, hogy találkozunk még vele; a Gold Stars-ban, az óriásbébiben, amivé változott az Escape from the Citadelben, mélyen ott van a Lich, és irányítja.

 

Képességek

A halhatatlansága mellett több gonosz ereje is van. Az egyik leggyakrabban használt képessége a zöld, tűzszerű energia megidézése a keze körül, amelyet rá is tud dobni ellenfeleire. Mikor megszállta Buborék hercegnőt, láthattuk, hogy képessége a pirokinézis, mikor az egész szobát lángba borította a gondolatával.

Azt is láthattuk már a Mortal Folly-ban, hogy van egyfajta aurája, amely halált és rohadást hagy maga után. Bár azt nem tudni, hogy ez az aura folyamatosan jelen van-e, de különböző élőlények megrohadtak/meghaltak a Lich puszta jelenlététől, vagy mikor kapcsolatba kerültek vele. A 6. évad elején, az Escape from the Citadelben láthatjuk, hogy egy halálos "gázt"(?) tud lehelni, amellyel megöli Prismo-t.

Mindemellett képes arra is, hogy irányítsa az emberek elméjét, akár telepatikusan, akár szóbeli parancsokkal. A Lich befolyása fenyegetést jelent mindenkire körülötte, még a borostyán börtönében is. Ezenfelül képes megszállni embereket, ahogy azt tette Buborék hercegnővel a Mortal Recoilban. A démon nekromanta is, hiszen a megelőző részben láthattuk, hogy irányítja a holtakat.

A Lich, hatalmas erejét egy zölden fénylő folyadékkal teli kútból, a Well of Powerből (Hatalom kútja) való ivással tartja fenn. Míg Buborék testében volt, addig a kútját egy mérgező kemikáliákból (gázolaj, öngyújtó folyadék, fehérítő és plutónium) álló keverékkel helyettesítette.

Figyelemre méltó hatalma mellett vannak gyengéi is. Legfőbb gyenge pontja a Gauntlet of the Hero (Hős kesztyűje), egy mágikus fegyver, amely előzőleg Billy-é volt. Bár ez a "gyengéje" vitatható, hiszen a Mortal Folly-ban elpusztítja. Egy másik eszköz, ami felhasználható a démon ellen, az Finn pulóvere, amit Buborék adott neki. A pulóvert eltöltötte a "szer felett kedvelés" ereje, amely így képes volt megvédeni Finnt a Lich zöld lángjától, majd Finn fegyverként is tudta használni. A démon szemgödrébe dugta a pulóvert, és így szét tudta roppantani annak koponyáját. A Lich teste elporladt, így egy új gazdatestet kellett keresnie. (Buborék hercegnőt.) Bár később, mikor Buborék testében volt, a pulóver hatástalannak tűnt.

A Lich nem képes irányítani azt a személyt, aki egy bizonyos drágakövet visel. Ilyen drágaköveket viseltek Finnék a Mortal Folly-ban, így nem tudott az elméjükbe férkőzni. Valamint mikor a The Lich-ben Jake a "fejében" tartogatja a hercegnők ékköveit, a Lich nem tud hozzászólni, helyette mutogat neki.

Fizikailag alapvetően sebezhetetlen, de néhány hagyományos módszernek lehetnek némi hatásai, hiszen láthattuk egy visszatekintésben, amint Billy arcon rúgja, majd az elterül.

Személyiség

A Lich-et egyetlen cél vezérli: elpusztítani minden életet, és úgy tűnik, hogy más nem is igazán érdekli, ami nem segíti előbbre ambícióit egy sötét vég felé. A Lich a Gomba háborúban használt mutagenikus atomfegyver végterméke, amelyhez ezt a "gonosz" radioaktív anyagot, amelyből a Lich született, valószínűleg "összebányászták" a Föld különböző pontjain, hiszen az Evergreen című részben láthattuk, hogy vélhetően hogy került a Földre ez az anyag. A dinoszauruszokat is kipusztító meteor hozta a Földre.

A Lich szomorúságot hoz, amerre csak jár.

Rendkívül ravasz, és tanul a hibáiból. Módszeresen célba veszi azokat, amik/akik gondot okoztak neki a múltban, és vagy elpusztítja azt (láthattuk ezt a Hős kesztyűje esetében), vagy használatba veszi (mint ahogy tette is a The Lich-ben, mikor kölcsön vette Billy testét). Ebben az epizódban láthattuk azt is, hogy tehetséges a megtévesztésben, hiszen könnyedén átverte Finnt és Jake-et. Az epizód végén gúnyosan megköszönte Finn-nek, hogy megnyitotta számára a portált. Megjátszotta, hogy megrémül, mikor Finn össze akarta törni a könyvet, pedig pont ez kellett ahhoz, hogy megnyíljon a portál.

A Lich általában szótlan, és csak rövid kijelentéseket tesz. Mivel ritkán beszél, szavainak általában hatalmas súlya van. Ezt láthattuk az Escape from the Citadel című epizódban, mikor elmondta Finn-nek, hogy el fog jönni egy hatalmas sereggel, és addig masíroznak, amíg minden fény ki nem alszik. (Tehát, amíg el nem pusztít mindent, nem csak az élőket.)

Az ominózus monológ angolul (S06E01)
Jelentősebb SPOILER!!!

Ezeknek a soroknak a későbbiekben is lehet jelentősége, hiszen a 6. évad 26. részében (Gold Stars) láthattuk, hogy a "semmi" előtt szörnyek voltak. Vélhetően ezek a szörnyek alkothatják majd a hadseregét.

A Lich legfigyelemreméltóbb hibája az arroganciája és célorientált természete. Szinte minden esetben olyan ellenfél győzte le, akivel szemben gúnyosan elutasító volt. Finnt kinevette, mikor megpróbálta megállítani, a Jég királyt bolondnak nevezte, a Mortal Recoilban mégis kettejük összefogása jelenti a vesztét, és kényszerül egy csiga testébe. Később, mikor visszanyeri erejét, ráveszi Finnt, hogy nyissa meg számára a portált a multiverzumba. Újra áldozatul esik az arroganciájának és célorientáltságának, mikor figyelmen kívül hagyja, hogy Jake megfogta a lábát, és követi a portálon keresztül. Inkább csak megy, hogy véghez vigye célját, és meg sem próbálja megállítani a két hőst. Pedig később ez jelenti majd tervének bukását, és Prismo időszobájában ragad.

 

forrás: adventuretime.wikia.com ; hu.wikipedia.org

A bejegyzés trackback címe:

https://adventuretime.blog.hu/api/trackback/id/tr1007461684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Finn az ember 2017.03.18. 20:20:32

Szerintem nagyon király az amikor a fekete szövegrészletet ki kell jelölni hogy láthasd mi van oda írva tök misztikus :D
süti beállítások módosítása