Kalandra fel!

Kalandra fel! - 5. évad, 2. rész

Jake the Dog - Jake, az eb

2015. május 23. - Farting Squirrel

A bejegyzés SPOILERt tartalmazhat ebből vagy későbbi epizódokból!!!

jakethedog.jpg

Apróbb érdekességek

  • Technikailag Finn kívánsága nem valósult meg, hiszen a Lich az ő világában is "életre kelt".
  • Ez az első epizód, amelyben a Kozmikus bagoly fizikailag is megjelenik, és nem csak látomásban(/álomban).
  • Mikor Finn felteszi a koronát, a haja kiesik a sapkájából, és így képes repülni, hasonlóképpen, mint a Jég király.
  • Amint Finn felteszi a koronát, azonnal megkapja a hatalmát, nem úgy, mint a Jég király. Habár, ez amiatt is lehet, hogy Finn elfogadja, sőt, akarja a korona által nyújtott erőket, míg Simon (Jég király) megpróbál nekik ellenállni.
  • Az, hogy Jake változott át a démonná, jelentheti azt, hogy mikor a Gomba bomba felrobbant az eredeti dimenzióban, akkor egy ember (vagy valamilyen élőlény) változott át a Lich-csé. Valamint, akik jégpáncélban voltak, azokat nem pusztította el a bomba, tehát valószínűleg Simon is így élte túl az atomrobbanást.
  • Mikor a Lich és Finn kívántak, akkor átkerültek a saját valóságukba, amely megfelelt a kívánságuknak. Azt, hogy a régi dimenziók ezután léteznek-e vagy sem, nem lehet tudni, de azok, akik Prismo Időszobájában rekedtek, még mindig emlékeznek a régi világokra.
  • Ez az első rész, amelynek a címe úgy kezdődik, hogy "Jake the". A második a Jake the Dad, a harmadik pedig a Jake the Brick.

Kapcsolatok más részekkel

  • Ez az epizód a Finn the Human (Finn, az ember) folytatása.
  • Jake egy szendvicset kíván, akárcsak a The Limitben (Van egy határ) vagy a Dungeonban (A várbörtön).
  • A Jég király Gunterre gyanakszik, amiért eltűntek a koronájából a kövek, valószínűleg a Reign of Gunters (Pingvin uralom) eseményei miatt.
  • A zöld iszapos anyag, amelyben Finn megtalálta Jake-et, ugyan az az anyag, amelyből a Lich ivott a Mortal Folly-ban, hogy megdöntse a világot.

Kulturális utalások

  • Mikor Prismo elmagyarázza Jake-nek, hogy a kívánságának nem várt következményei lehetnek, a The Monkey's Paw-ra utal (csak az eredeti szinkronban), egy elbeszélésre, amelyet W. W. Jacobs írt 1902-ben. A történetben egy pár talál egy mágikus majommancsot, amely teljesíti 3 kívánságukat, de soha nem úgy, ahogy azt elképzelték. Elsőként pénzt kívánnak, amelyet egy biztosító cégtől "kapnak", és ezt követi egy baleset, amelyben meghal a fiújuk.  A temetés után a feleség azt kívánja, hogy gyerekük visszatérjen az élők sorába. Kopogtatást hallanak az ajtón, de az apa tudja, hogy a mancs nem úgy hozta vissza a fiújukat az életbe, ahogy azt várták: a balesettől megcsonkítva, majd egy hétig a föld alá temetve. Mielőtt az asszony ajtót nyitna, a férj azt kívánja, hogy újra halott legyen a fiú. Mikor a nő kinyitja, nem talál ott senkit.

Készítői jegyzetek

  • Ez az epizód a Finn the Humannel együtt kiszivárgott az internetre.
  • Ebben az epizódban a Kozmikus bagolyt M. Emmet Walsh szinkronizálta Jeremy Shada helyett.

forrás: adventuretime.wikia.comhu.wikipedia.org

← Előző rész    Következő rész →

A bejegyzés trackback címe:

https://adventuretime.blog.hu/api/trackback/id/tr687485048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása