Kalandra fel!

A Kalandra fel! világa - 1. rész

Ooo földje

2014. augusztus 23. - Farting Squirrel

A Kalandra fel! történései Ooo földjén zajlódnak, ami valójában a mi Földünkön található (valószínűleg Afrika területén), kb. 1000 évvel később. A történetben a Föld egy nagy része - Eurázsia szinte egész területe - hiányzik, a helyén egy hatalmas lyuk tátong, amely a nagy Gomba Háborúra (Mashroom War) emlékeztet.


Az emberiség végső háborúja volt, hiszen a Gomba Bomba (nevét a jellegzetes gombafelhőről kapta), ami elpusztította Eurázsiát, hatással volt az egész bolygóra, poszt-apokaliptikus helyzetet teremtve. Kiirtotta szinte az egész emberiséget (a rajzfilmben Finn az egyetlen ismert ember), de helyet adott új élőlényeknek, amelyek a bombában rejlő varázslat (ugyanis a bomba feltehetőleg mágikus volt) és a sugárzás által okozott mutáció révén léteznek.

Ooo földje hatalmas terület, melyen több királyság is helyet foglal. Pl. Cukorország (Candy Kingdom), Jégkirályság (Ice Kingdom), Tűz királyság (Fire Kingdom), stb. Vannak területek, melyek nem tartoznak egyetlen királysághoz sem, mint pl. Grasslands (Finn és Jake lakóhelye, ahol a Fa Erődjük (Tree Fort) van), Bad Lands, Evil Forest, stb.

Egyelőre ennyi, később jövünk további részletekkel Ooo földjét illetően, addig is itt egy térkép Ooo-ról:

2. rész

A bejegyzés trackback címe:

https://adventuretime.blog.hu/api/trackback/id/tr946626935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása