Kalandra fel!

A Kalandra fel!-ről általában

2014. augusztus 25. - Farting Squirrel

Itt írnék néhány mondatot arról, miért is olyan nagyszerű sorozat, miben más, mint más rajzfilmsorozatok, azaz hogy miért szeretjük.

Poénok

Személy szerint először nyilván azért szerettem meg - mint minden más mesét - , mert vicces. Erről igazából nem lehet sokat írni - egyszerűen vicces. Leginkább talán Jake-től remélhetjük a legjobb pillanatokat; a reakcióitól bizonyos helyzetekben, és amúgy a személyiségétől. (Egyik kedvenc karakter.)

Tanulságos

 Már a rajzfilm magában tanulságos (ezt a későbbiekben még kifejtem), de adott részeknek is vannak tanulságaik. Pl.:

- Dungeon (1. évad): Nem mindig oldhatunk meg minden gondot egyedül, néha a barátok segítségére is szükségünk lehet.

- Video Makers (2. évad): Nem hagyhatjuk, hogy nézeteltérések tönkretegyenek egy barátságot.

- Frost and Fire (5. évad): Egy egyszerű "bocs"-csal nem csinálhatjuk vissza a dolgokat, amiket elrontottunk.

- És egy kedvenc idézet Jake-től:

"To live life, you need problems. If you get everything you want the minute you want it, then what's the point of living?" - "Ahhoz, hogy éld az életet, kellenek gondok is. Ha mindent megkapsz abban a percben, ahogy akarod, akkor mi értelme van az életnek?" - Jake (5. évad 37. rész: Box Prince)

Háttértörténet

Ez a Gomba Háború, meg a poszt-apokaliptikus világ egész jó alapot adott a sorozatnak, ettől már kezd érdekessé válni.

Cselekmény

Nos, nem lehet azt mondani, hogy évadokon (vagy akár csak részeken) átívelő cselekménysorozata lenne a Kalandra fel!-nek. Elvégre csak egy rajzfilmsorozat a CN-en. De a történések mégis kapcsolódnak egymáshoz, mint már említettem, a legkisebb részlet is hatással lehet a későbbiekre. Szinte minden rész kapcsolódik egy másikhoz, és pont ettől érdekes. A sorozat előrehaladtával egyre több érdekességre derül fény (pl. Jégkirály múltjára, és hogy kivel volt közös múltja). A 2. évadtól cliffhanger-t is kapunk az évad végére, (igaz, még nem nagyot, de) a negyedik évad vége pedig már felér szinte akármelyik nagyobb TV sorozattal. És onnantól kezdve egyre több részt kapunk, amelyik után muszáj megnézni a következőt.

Érdekesség: a sorozatban is telik az idő. Azt pl. lehet tudni, hogy az első évadban még csak 12 éves Finn, viszont mostanra már a 16. évében jár. (Érdekesség még, hogy a mostani részekben Finnek már sokkal érettebb hangja van, mint az elején, köszönhetően a szinkronhangjának, Jeremy Shadanak, aki most 17 éves... (Ugyan ez, persze, a magyar szinkronról nem mondható el.))

Hangulat

Az egyik legfontosabb tulajdonsága, ami miatt imádom, az az a hangulat, a légkör, ami magába szippant. Lehet, hogy ez nagyon közhelyes, de így van. Tulajdonképpen az egész olyan, mint egy kisgyerek képzelete; egy hős vagy, egy varázslatos világban, egy varázskutyával, aki a legjobb barátod... Ha elmélyülsz benne, elfeledteti a való világ gondjait, és egy darabig a Kalandra fel! világát élvezheted. (Lehet, hogy közhely, de el kell ismernünk; igaz.)

A bejegyzés trackback címe:

https://adventuretime.blog.hu/api/trackback/id/tr396627529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása