Kalandra fel!

BMO

2014. október 09. - Farting Squirrel

A bejegyzés SPOILERt tartalmazhat!!! A lényegesebb eseményeket tartalmazó szövegrészek háttere fekete színű, így csak kijelölés után olvashatók.
A cikk még nem teljes, tartalmaz hiányosságokat.

BMO (ejtsd: bímó), azaz Zizgő, Finn és Jake élő videójáték konzolja, hordozható konnektora, zenelejátszója, szobatársa, ébresztőórája, kenyérpirítója, zseblámpája, stroboszkópja, gördeszkása, barátja, focistája, videószerkesztője és -lejátszója és szakácsa.

BMO karaktere hűséges, megbízható és segítőkész barát, aki védelmezi Finn-t és Jake-et. Elvégre ezét is készült, mint az kiderült a "Be More" című epizódból. Vagyis eredetileg azért, hogy gondoskodjon Moe - BMO készítőjének - a fiáról, de mivel Moe, elmondása szerint nem jött össze egy lánnyal sem, ezért szabadon engedte BMO-t, hogy találjon magának egy családot, és talán egy fiút is, akiről gondoskodhat.

BMO-t Moe készítette a MO gyárban, ahol kb. 1 millió másik, különböző MO robot készült, de BMO egyedi darab, nem készült belőle több. Különlegessége, hogy megérti a mókát és a játékot.

Megjelenés

BMO kinézetre félig Macintosh, félig Game Boy Color, Atari 2600 controllerekkel. Ugyancsak mutat némi hasonlóságot egy Vectrex-szel.

BMO közepes méretű, kékeszöld játék eszköz. 1 vagy 2 controllert lehet hozzá csatlakoztatni. Amikor éppen nem fut rajta játék, akkor a 8-bites arca látható a kijelzőn.

BMO elején vannak nyílbillentyűk, floppy meghajtó, több különböző formájú gomb, két controller csatlakozó, és persze a kijelzője, azaz az arca. A sárga nyílbillentyűi alatt van egy rejtett rekesz, amelyben van egy piros gomb. A software-je némileg hasonlít egy Macintosh-éhoz a grafikai interfészben és a drag-and-drop fájlkezelésben, amint azt láthattuk a "Be More" című részben.

BMO hátulján van egy rekesz az elemeknek, amelybe 2 AA elem kerül, amit először a "BMO Lost" című epizódban láthattunk. Található még egy nyílás a videokazettáknak, mivel BMO képes lejátszani, ahogy ezt láthattuk is a "Holly Jolly Secrets Part I" (Csip-csup-titkok 1. rész) című epizódban.

BMO belsejében van egy aranyszív, aminek arca van, ezt láthattuk a "Be More"-ban. Egy aranymedál van a szívhez tűzve. A szív mellett jobbra van egy kis tekercs, ami piros szalaggal van megkötve. Ez utalás lehet az ajándékokra, amiket Óz, a nagy varázsló című filmben kap a Madárijesztő, a Bádogember és a Gyáva oroszlán, ezzel szimbolizálva az eszet, bátorságot és szívet.

forrás: adventuretime.wikia.com

A bejegyzés trackback címe:

https://adventuretime.blog.hu/api/trackback/id/tr76776207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása