Kalandra fel!

Kalandra fel! - 1. évad, 1. rész

Slumber Party Panic - Pizsamabuli-pánik

2014. augusztus 25. - MasterOfPapesz

Minden résszel kapcsolatban fogunk írni néhány érdekességet. Íme az első:

A bejegyzés SPOILERt tartalmazhat ebből vagy későbbi epizódokból!!!

Apróbb érdekességek

- Szivárványszarv (Lady Rainicorn) ebben a részben beszél először koreaiul. A pilotban értelmetlen nyelvet használ.

- Buborék hercegnő (Princess Bubblegum) laborjában látható az "ígéret őreinek" (Gumball Guardians) egy kicsinyített mása.

- Egy zombi-Finn is feltűnik a részben. A szereplők nem tulajdonítanak neki jelentőséget, nem fontos a cselekmény szempontjából.

- Amikor Jake és Szivárványszarv számára lejár a "Hét perc a Mennyben", Jake a szekrényből kifelé jövet egy lekváros fánk-szerű valamit eszik.

Kulturális utalások

- Amikor az első cukorka zombi megpróbálja megharapni Buborék hercegnőt, azt mondja: "Gimme some sugar, baby!" (a magyar változatban: "Adj egy kis cukrot, kedves!"). Az idézet Ash Williamstől, A sötétség serege (Army of Darkness) című film egyik szereplőjétől származik.

- Amikor Finn azt mondja: "Blockado, The Game of Barricades" ("...Blokádó. Ez a barikád-játék"), tulajdonképpen a klasszikus társasjátékok marketing szlogenjeit imitálja.

- A "Felelsz vagy mersz?" és a "Hét perc a Mennyben" játékokat a valóságban is játszák.

Kapcsolatok más részekkel

- Ennek a résznek a "From Bad to Worse" ("Cseberből vederbe") a folytatása.

- A cím képernyőn látható lények kísértetiesen hasonlítanak a "Dad's Dungeon" ("Útvesztő") című részben szereplő gyümölcs-boszorkányokhoz.

Hibák

- Buborék hercegnő azt mondja, hogy az életre keltő szérum mindenkit fiatallá és egészségessé fog tenni, azonban ennek ellenére néhány édesség öreg maradt.

- Krumplicukor (Starchie) a temetőben felrobbant, a "Blokádós" jelenetben mégis ott látható a többi édesség közt. Ez azzal magyarázható, hogy a felrobbanásával valószínűleg csak demonstrálni akarták, mi történik az édességekkel, ha megijednek.

- Amikor Jake meglepődik, és a kastély kék lesz, Borsmenta (Peppermint Butler) szmokingjáról hiányzik a fehér rész.

- Amikor az édességek belépnek a kastélyba, Muffin úr (Mr. Cupcake) csomagolása barna színű.

Forrás: adventuretime.wikia.com

Következő rész

A bejegyzés trackback címe:

https://adventuretime.blog.hu/api/trackback/id/tr666631647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása